Dooer

Dooer - Ett modernt alternativ som är gratis

En nytänkare med målet att förändra en bransch

Dooer är ett modernt alternativ bland bokföringsprogrammen och har som mål att göra det roligare, enklare och mer lönsamt att starta och driva företag genom att förändra bokföringsarbetet i grunden. Bolaget grundades 2016 av serieentreprenören Sam Nurmi som grundat de framgångsrika företagen Loopia och Pingdom. Med över 30 produktutvecklare inhouse som dagligen utvecklar nya produkter och tjänster är de en aktör värd att hålla ögonen på. 

Designat för dig som företagare

Med Dooer får du ett bokföringsprogram som är helt gratis där både fakturering, lönehantering och utläggshantering ingår. Programsviten är designad för dig som företagare och är en heltäckande lösning med många smarta funktioner som gör det enklare att driva ditt företag. Bestämmer du dig istället för att bokföring inte är något som du vill lägga tid på kan du enkelt uppgradera till deras byråtjänst där all bokföring sköts åt dig till ett av marknadens lägsta priser.

Fördelar med Dooer

Smidiga integrationer
Dooer har många fördelar som är värda att nämna. En av de främsta fördelarna är kopplingarna mellan ditt Dooer konto, din bank och skatteverket. Istället för att behöva arbeta i flera olika miljöer kan du sköta allt från bokföringsprogrammet. Genom en enkel validering med BankID integrerar du både bank-och skattekontot med Dooer. När du har synkroniserat bankkontot kan du enkelt se alla dina banktransaktioner i tjänsten och därefter bokföra dem i samma vy så att beloppen alltid blir rätt. Dessutom har Dooer en smidig integration till Stripe som gör att du enkelt kan ta emot kundbetalningar även via kort, google- och apple pay.

Allt under ett och samma tak
En annan stor fördel är att du med Dooer får ett bokföringsprogram, löneprogram, faktureringsprogram och utläggshantering i en och samma tjänst. Som egenföretagare är vinsterna i detta många, förutom att du slipper att arbeta i olika program och appar blir det mycket enklare att sköta bokföringen då du med ett enkelt klick bokför fakturorna som redan finns i bokföringsprogrammet. På samma sätt sköter Dooer bokföringen av lönen när du registrerar anställda och löneutbetalning.

Helt gratis, för alltid
Dooer är helt gratis att använda med funktioner många andra aktörer tar betalt för. Detta betyder att du kan testa programmet så länge du vill, helt utan begränsningar och tilläggsavgifter.
Om du känner att bokföringen är för svår för dig, eller om du helt enkelt vill lägga din tid på annat kan ditt företag enkelt uppgradera till deras byråtjänst, Dooer bokföringsbyrå. Då är du fortfarande kvar i samma system där all data finns kvar. Skillnaden är att du får en dedikerat ekonom som sköter all din bokföring åt dig till ett av marknadens lägsta pris där rådgivning ingår. Det enda du som företagare behöver göra är att fota fakturor och andra dokument som kommer in till bolaget samt godkänna betalningar och hålla koll på din Att-göra-lista.

 • Koppling till bank och skatteverket
 • Viss konteringshjälp
 • Fakturaprogram- och lön ingår
 • Bokföringsbyrå som alternativ

Nackdelar med Dooer

Bara till för aktiebolag
En av de främsta nackdelarna med Dooer är att det inte fungerar för annat än aktiebolag när det kommer till bokföringen. Detta betyder att den som driver en enskild firma, handelsbolag eller en förening måste välja ett annat program för bokföringen. Vi har kontaktat Dooer och frågat om stöd för fler bolagsformer kommer att komma framöver. De svarade då ja, men angav inte någon tidsram.

Förenklad kontering
En annan nackdel med Dooer för vissa användare är att programmet inte ser ut som de traditionella bokföringsprogrammen där en manuell kontering är i fokus. Detta innebär tyvärr i dagsläget också att kontoplanen är förenklad vilket gör att det inte går in i samma detalj som traditionella bokföringsprogram. För den som inte kräver detaljer i kontoplanen fungerar det antagligen ändå, men då det inte går att lägga till egna konton upplever vi att kontoplanen är lite begränsad.

Saknar recensioner
Sist men inte minst är Dooer ett relativt nytt bokföringsprogram i förhållande till många andra företag i branschen. Fokus har varit på att bygga ett koncept med fokus på förbättring och kvalité innan programmet skalar upp i antalet användare. Detta betyder tyvärr att det finns färre recensioner för programmet och även om vi har testat bokföringen själva så är det svårt att bilda en helhetsuppfattning för alla typer av företag. Därför rekommenderar vi att man testar programmet först för att se till så att det passar ens verksamhet.

 • Okänt bland redovisningskonsulter
 • Fungerar endast för aktiebolag
 • Momsrapport en gång i månaden
 • Förenklad kontoplan

Dooer Produkterbjudande

Dooer Bokföring
Gratis
Bokföringsprogram
Fakturaprogram
Löneprogram
Prova
Voitto bokföringsbyrå i Dooer
Från 795 kr/mån
Allt som ingår i gratis versionen
Voitto tar hand om bokföringen
Prova

Bokföringsprogram

Dooer är en heltäckande bokföringslösning och i tjänsten ingår allt som behövs för att skapa en årsredovisning i slutet av ditt räkenskapsår. Om du sköter din bokföring så produceras samtidigt automatiskt en resultatrapport, huvudbok, balansrapport, momsrapport och kassabok. Eftersom dessa uppdateras i realtid med bokföringen har du alltid koll på företagets ekonomiska status.

En funktion som gör att Dooer sticker ut bland många andra lösningar i branschen är tjänstens “Att-göra-lista”. Den håller koll på vad du behöver göra och viktiga datum. När momsdeklarationen är redo att skickas in säger Dooer till och du skickar enkelt in den med en BankID signering direkt från Dooer. En svårighet som många upplever som småföretagare är just att hålla koll på datum och dokument så att man inte missar att bokföra eller skicka in viktig information till bland annat skatteverket.

Konteringshjälp

Till och med för den som är ekonom kan det ibland vara snårigt att välja vilket konto som man ska ta och sedan försöka att hålla det i en kontinuerlig bokföring. För den som precis har startat ett bolag och inte har någon erfarenhet inom redovisning kan konteringshjälp vara en nödvändighet.

I Dooer kan du enkelt välja en konteringsmall för ditt kvitto, leverantörsfaktura eller kundfaktura. När du ska boka exempelvis ett kvitto får du två alternativ, en konteringsmall eller manuell bokning. När du använder mall får du välja mellan ett antal olika kategorier. Fördelen är att det blir väldigt enkelt att bokföra, nackdelen är att Dooer har en förenklad kontoplan vilket betyder att din bokföring blir väldigt generell och det är svårt att gå ned på detaljer i den.

För småföretaget fungerar detta sannolikt men för ett lite större företag med ett stort antal anställda kan det behövas en mer detaljerad kontoplan.

Koppling till bank och skatteverket

När det kommer till bankkopplingar och olika bokföringsprogram som vi har testat på marknaden imponerar Dooer stort. Genom att enkelt godkänna med BankID att Dooer kommer åt ditt företagsbankskonto och skattekonto får du full överblick på dessa direkt från bokföringsprogrammet.

Att slippa importera transaktioner från flera håll är något som sparar mycket tid och det innebär att det blir svårare att göra fel vilket vi uppskattar. Dessutom kan du gå in på ditt bankkonto i Dooer, trycka direkt på transaktionerna och bokföra dem. Detta gör att din bokföring alltid är avstämd mot bank-och skattekontot.

Dooer har också möjliggjort direktbetalning från tjänsten istället för att behöva gå in på internetbanken och godkänna. Har du lagt in en leverantörsfaktura eller ett löneunderlag kan du enkelt godkänna dessa och sedan sker betalning automatiskt utan att behöva gå in på banken.

Molnbaserat

Dooer är ett molnbaserat bokföringsprogram vilket i praktiken betyder att du behöver internetuppkoppling för att komma åt bokföringen. Det innebär också att det går lika bra att använda programmet för både PC och MAC användare.

Ett plus med att använda ett molnbaserat bokföringsprogram är att du kommer åt bokföringen var du än är. Om ditt företag skulle få problem med bokföringen och behöver ta hjälp av en redovisningskonsult är det bara att dela med sig av sina inloggningsuppgifter eller skapa ett nytt konto så kommer denne åt bokföringen direkt.

Idag finns det få bokföringsprogram som behöver installeras direkt på datorn och vanligtvis handlar det i så fall om programmen som används av stora företag.

Automatisk fakturaavläsning

Automatisk fakturaavläsning innebär att bokföringsprogrammet läser av fakturan när du laddar upp den och sedan automatiskt fyller i belopp, moms och ibland till och med leverantör.

De bokföringsprogram som vi har testat som har denna funktionen har vi fortfarande behövt dubbelkolla så att beloppen är rätt då AI:n tenderar att välja andra belopp än det rätta på fakturan. Det är dock en funktion som är smidig då det i många fall sparar tid.

Tyvärr har inte Dooer valt att ha med någon automatisk faktura avläsning i sin gratis lösning. För den som väljer att uppgradera till byrå ingår automatisk faktura avläsning som dessutom granskas manuellt via din ekonom så att du alltid är trygg att den blir rätt.

SIE Kompatibilitet

Alla seriösa bokföringsprogram är idag SIE kompatibla. Det är ett filformat som är framtaget för att det ska vara enkelt att exportera och importera bokföringsdata. Att ett bokföringsprogram är SIE kompatibelt innebär med andra ord att du enkelt dela med dig av din redovisning till redovisningskonsulter om det skulle behövas.

Det gör också att det är mycket lättare att byta bokföringsprogram till och från, eftersom du inte behöver börja om från start igen utan du enkelt kan importera SIE filen och få upp din bokföring i det nya programmet. Genom Dooer har du möjlighet att både importera och exportera SIE filer helt gratis när du vill. Detta är en stor fördel eftersom att många konkurrenter tar betalt för export av SIE filer.

Mobilanpassat

Dooer är väl mobilanpassat och det går att enkelt logga in med mobilen antingen via webbläsaren eller via mobilappen. Lättast tycker vi att det är att arbeta i Dooers mobilapp där du enkelt kommer åt de viktigaste funktionerna på mobilen så som att ladda upp kvitton så att du direkt i mobilen eller senare kan bokföra dem.

Om du exempelvis köper en produkt via ditt privata kort kan du enkelt ta kort i mobilappen och sedan få ersättning för utlägget direkt från Dooer appen.

Jämförelselista

Dooer Dooer Bokföring Dooer Bokföringsbyrå
Små och medelstora bolag
Alla bolagsformer Aktiebolag Aktiebolag
Bokföringsprogram
Rapporter
Årsredovisning och Bokslut
Fakturaprogram
Löneprogram
Offert och Order
Integration med exempel kassasystem
Voitto sköter din bokföring
Pris Gratis 795 kr/mån

Fakturaprogram

Dooer Fakturering är fullt integrerat med Dooer Bokföring men fungerar även som ett fristående faktureringsprogram för alla bolagsformer både på webben och i mobilen. Det finns inga begränsningar för antal skickade fakturor eller användare/kunder och det går enkelt att skapa ett konto och testa helt gratis.
  
Det är enkelt att både skapa och skicka fakturor. Dina kunder får fakturan via en interaktiv webbfaktura / betallänk där de kan betala med tex kort, Apple Pay, Google Pay, Swish och de traditionella betalalternativen.  På webbfakturan finns även en logg som visar när man mottagit fakturan och när den blivit betald.

För dig som fakturerar med ROT & RUT är Dooer fakturering väldigt smidigt. Förutom att alla beräkningar sker automatiskt så finns det en väldigt smidig lösning där man sköter hela administrationen mot Skatteverket med ett klick och en BankID signering, något vi hittills inte sett hos andra leverantörer.

Att bokföra fakturor blir enklare

Genom att du sköter din fakturering i Dooer blir bokföringen också enklare. När en kundfaktura har betalats markerar du den enkelt som betald och därefter sköts bokföringen av den fakturan automatiskt.
Har du dessutom kopplat din bank och synkar transaktionerna får man automatisk avprickning.
På så sätt missar du aldrig att bokföra fakturor, och beloppen matchar alltid.

I artikelregistret kan du enkelt lägga in alla olika produkter och tjänster som du vill fakturera för så som pris/vara eller pris/timma. Det finns också tillgång till ett kundregister så att du slipper att lägga in samma kund flera gånger vid återkommande fakturering. Tyvärr finns det ingen möjlighet att lägga in återkommande fakturering där Dooer själv fakturerar som är en viktig tjänst vid exempelvis prenumerationer. Vi har kontaktat Dooer som svarat att de lägger till fler funktioner kontinuerligt, så det kan komma framöver.  Fakturaprogrammet har stöd för olika valutor, rabatter samt kunna skicka påminnelser via e-post och sms.

Löneprogram

I Dooer har du möjlighet att både sköta, bokföra och betala ut alla ditt företags anställdas löner. I Löneprogramet lägger du in de anställda och deras uppgifter kring exempelvis månadslön, bankkonton och adresser. Därefter kan du enkelt lägga till sjukfrånvaro eller andra detaljer varje månad som bygger på dessa grundinställningar. Om lönen är densamma som föregående månad behöver du bara klicka på godkänn så är det klart. 

Smidig uppladdning av AGI fil till skatteverket
När det är klart tar Dooer fram en arbetsgivardeklaration som du laddar upp på skatteverket med en enkel BankID verifiering. Dooer laddar upp AGI filen åt dig och  du slipper att överhuvudtaget gå in på skatteverket eller fylla i uppgifterna manuellt. Sist men inte minst kan du betala ut lönerna direkt från Dooer eftersom tjänsten är kopplad till din internetbank.

Gratis till skillnad från många andra

Kostnaden för många liknande tjänster hos konkurrenter där du får en AGI fil att lämna in till skatteverket och där du får hjälp att bokföra löner betalar ditt företag mellan 19–69 kr per arbetsgivardeklaration. I Dooer kan du ha obegränsat antal anställda med olika anställngsformer samtidigt som du enkelt kan godkänna utlägg.

Pris

Ett gratis bokföringsprogram
Dooers bokföringsprogram är helt gratis, för alltid. Du får tillgång till ett av marknadens modernaste bokföringsprogram, löneprogram och fakturaprogram utan att betala någonting. 
Programsupport ingår tillsammans med tydliga hjälpguider.

På sin hemsida skriver Dooer:
”Men hur kan det vara gratis kanske du frågar dig. Vad är haken? Det är enkelt, det finns ingen hake. Vi vill se förändring i bokföringsbranschen och vi vill att du ska ha möjligheten att vara en del av det. Vår inkomstkälla är att erbjuda bokföringstjänster, om du istället vill att vi sköter bokföringen åt dig.”

Om du väljer bokföringsbyrå
Väljer du istället att låta Dooer sköta bokföringen åt dig får du betala en månadskostnad som börjar vid 495 kr/månad. Då får du tillgång till en senior ekonom som med stöd av AI sköter bokföringen åt dig och har full koll på Löpande redovisning, kundreskontra, leverantörsreskontra och månadsavstämningar. Om du har några frågor är det bara att kontakta din ekonom, rådgivning ingår nämligen i priset. Det enda du behöver göra är att hålla koll på din Att- göra- lista, fota utlägg och fakturor, godkänna betalningar, fakturera och skapa löner. Om ditt företag sedan växer kommer Dooers pris att justeras.

Omdöme Dooer

7.8 Betyg
Sammanfattning

Sammanfattningsvis imponerar Dooer som ett komplett program för att vara ett av gratisalternativen på marknaden. Genom den smarta bank-och skattekontokopplingen hålla koll på dina transaktioner och se till att bokföringen är avstämd. I tjänsten ingår också fakturering, lönehantering och utläggshantering. I och med att Dooer är gratis om du sköter bokföringen själv har du också möjlighet att testa på alla funktioner innan du fattar ditt beslut.

Användarvänlighet
7
Smarta funktioner
7
Support och service
8
Prisvärdhet
9
Plus
 • Koppling mellan Dooer bank och skatteverket
 • Viss konteringshjälp
 • Faktura- och löneprogram
 • Från 795 kr/mån sköter Voitto din bokföring
Minus
 • Inte lika välkänt bland redovisningskonsulter
 • Förenklad kontoplan (svårt att gå in i detaljer för utgifter)
 • Fungerar endast för aktiebolag
 • Gratisprogram med vissa begränsningar

Bästbokföringsprogram
Logo